Availability: In voorraad

€ 45,00

Donzen hoofdkusse Next Life (gerecyceled Dons)

Het Nextlife hoofdkussen is een 1200grams donzen kussen gemaakt van gerecycled Dons. De vulling bestaat uit 15% gerecycled dons en 85% gerecyclede veren. Het kussen is voorzien van een Nomite label.

Op dit moment belanden dekbedden en kussens gevuld met dons en veren vaak op de afvalstort en worden ze verbrand, terwijl de vulling vaak nog in prima staat is. Door middel van een samenwerking met o.a. Slaapidee via het Donsretour® inzamelprogramma worden gebruikte donzen dekbedden en kussen verzameld en kome ze niet op de vuilstort terecht. NEXTLIFE® is het eindresultaat van een kwalitatief hoogstaand productieproces van 100% gerecyclede dons en veren. Er komt geen nieuw materiaal aan te pas en het volledige productieproces vindt plaats in Nederland.

Wat betreft hygiëne doet NEXTLIFE® niet onder voor nieuwe dons en veren. Uit laboratorium onderzoek blijkt dat NEXTLIFE® volgens de industriële standaard superschoon en hypoaller­geen is

Er is geen verschil in slaapcomfort tussen nieuw dons en gerecycelde dons en veren. NEXTLIFE® biedt hetzelfde slaapcomfort als nieuw dons.

Mocht u van uw oude donzen kussen of dekbed af willen lever hem dan in bij een van onze Slaapidee speciaalzaken.